Koniec produkcji kebabów?

aktualizacja: 2018-01-07 18:09:45     nr wiadomości: 33993     przeczytano: 966     Ilość komentarzy komentarze: 0

Jeżeli Unia Europejska wprowadzi nowe prawo, to najprawdopodobniej ze sprzedaży znikną popularne kebaby. Powodem tych ograniczeń są związki chemiczne  /​fosforan / obecne w mięsie używanym do przygotowania potrawy, które zdaniem eurodeputowanych mogą przyczyniać się do chorób sercowo-naczyniowych.

Fosforan jest używany w zamrożonym mięsie, z którego przygotowywane są kebaby. Te związki chemiczne pozwalają na zatrzymanie w mięsie wody i w ten sposób ochronienie go przed rozpadem podczas pieczenia na pionowym rożnie, a także przed wysuszeniem.

Dodaj komentarz

Treść:


Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy możliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.