Koło Gospodyń Wiejskich

aktualizacja: 2019-07-16 11:51:30     nr wiadomości: 39727     przeczytano: 3474     Ilość komentarzy komentarze: 2

6 lipca br. w Augustowie odbyła się XIX edycja konkursu na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy pod nazwą „Nasze Kulinarne Dziedzictwo –Smaki Regionów”. Udział w konkursie wzięło Koło Gospodyń Wiejskich z Radziłowa. Członkinie przygotowały: Szczupaka z angielki, Ciastko z piany i napój Żniwianka.

Jury przyznawało wyróżnienia i nagrody za najciekawsze i najsmaczniejsze potrawy oraz produkty w oparciu o tradycyjne receptury i dziedzictwo kulturowe regionu w kategorii: pochodzenia zwierzęcego, roślinnego, napoje regionalne oraz inne, łączące produkty roślinno-zwierzęce.

Miło nam poinformować, że KGW Radziłów otrzymało pierwsze miejsca za Szczupaka z angielki oraz Ciastko z piany.

Gratulujemy!

Nasze Kulinarne Dziedzictwo to ogólnopolski konkurs, którego celem jest identyfikacja i promocja polskich produktów regionalnych, osadzonych głęboko w rodzimej  tradycji i od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur. Ma charakter otwarty, więc przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniających kryteria konkursowe.

 
 
  - fot. UG Radziłów   - fot. UG Radziłów   - fot. UG Radziłów   - fot. UG Radziłów

Gratulacje. Dania wyglądają pięknie.
Napisał: Z.G. dodano: 2019-07-18 11:16:15

Gratulacje dziewczyny
Napisał: rama dodano: 2019-07-20 12:09:14

Dodaj komentarz

Treść:


Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy możliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.